Inspired By är formatet där vi möter kvinnor i olika åldrar och branscher som vi inspireras av. Vi har mött skådespelerskan Julia Dufvenius i ett samtal kring karriärsval, gyllene regler och vikten av återhämtning. 

HAR EN KARRIÄR SOM SKÅDESPELERSKA ALLTID VARIT DET SJÄLVKLARA VALET FÖR DIG?

Jag har velat bli skådespelerska från att jag var väldigt ung. Jag skulle nästan vilja säga att jag har haft “skygglappar” på mig, vilket har gjort att jag aldrig sett något annat. Det kan jag såklart ifrågasätta nu när jag är vuxen, samtidigt som jag alltid vetat att det här har varit den självklara vägen för mig att gå.

Något som däremot har förändrats under min karriär är att jag gått ifrån att tycka att den mörka, svarta och svåra kulturen har varit väldigt intressant, till att idag tycka att den är ganska ointressant. Inom kulturen har det länge fokuserats på att förgöra de som gör fel. Men jag skulle vilja vända på det perspektivet, att göra fel kan snarare kan öppna nya dörrar och bana nya vägar. Att göra fel är sunt! Det är viktigt att våga förstå det som kvinna.

 

VAD ÄR ÅTERHÄMTNING FÖR DIG?

Återhämtning för mig är stillhet och reflektion. Jag är en högkänslig person, bara att gå ut genom dörren och in i matbutiken ger mig så mycket intryck. Återhämtning kan också vara att bli matad med kultur och vackra saker så som meditation, en god middag, mina vänner eller en bra serie. Eller å andra sidan, att få anstränga mig och träna hårt är också en av mina bästa saker för återhämtning. 

När jag är i balans i det spektrat, alltså med återhämtning, produktion och även andlighet, då mår jag bra. Ju äldre jag blir inser jag att tid måste få ta tid!

DU HAR 10 MINUTER ÖVER EN MORGON, VAD GÖR DU?

Lägger mig i sängen igen med en kopp kaffe och läser tidningen. Utan tvekan. Eller kanske tar ett bad. Det räcker med 10 minuter. Det är så viktigt att ta vara på den där extra tiden, oavsett om det bara är 5 minuter. Ge det till dig själv!

VILKET PLAGG FÅR DIG ATT KÄNNA DIG BEKVÄM, OAVSETT SITUATION?

Jag är så lat när det kommer till kläder..! Men det är viktigt för mig att känna mig välklädd. De dagar då jag har fullt upp och måste vidare direkt efter jobbet tar jag alltid omlottklänning. Annars en sidenblus, byxor och stövlar. Dessa plagg gör att jag är redo för allt som händer under dagen. 

Julias garderobshjälte, Mira Wrap Dress 

 

VILKA 4 GYLLENE REGLER LEVER DU EFTER?

1. Omtänksamhet är det viktigaste som finns i alla relationer.

2. Att göra jobbiga saker direkt. Annars glömmer jag bort och det blir inte gjort. 

3. Att vara en bra lyssnare. Det är det finaste man kan ge till någon. 

4. Var försiktig med goda råd! Det finns inget värre än oombedda råd. I relationer och livsfrågor kan jag gärna dela med mig av det som har fungerat och inte för mig. Men jag kan inte säga vad som kommer att fungera för dig.